Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackPlant-based voedingskeuzes binnen de (top)sport
Erasmushogeschool Brussel

Plant-based voedingskeuzes binnen de (top)sport

LocatieOnline
Datum29 april 2024
Tijd08:40 - 15:15 uur
Prijzen€95 (voor studenten €30)
NiveauPost-HBO
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Plant-based voedingskeuzes binnen de (top)sport

Op maandag 29 april biedt de Erasmushogeschool in Brussel een online studiedag aan over plant-based voedingskeuzes binnen de (top)sport.

Erkend diëtist Tine De Greef deelt de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent de gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van een plantaardig dieet, terwijl prestatie- en gezondheidscoach Cedric Arijs ontrafelt waarom beweging essentieel is voor fysieke en mentale gezondheid. Dr. Evelien Mertens brengt haar uitgebreide expertise in bewegings- en sportwetenschappen naar de sessies en deelt inzichten over de groeiende trend van plantaardige voeding bij sporters en ontkracht mythes met wetenschappelijk onderbouwde adviezen. 

Tijdens interactieve sessies met erkend diëtisten Evelien Mertens, Saskia Merre & Janne Geers wordt de theorie omgezet naar de praktijk. Leer hoe een plantaardig voedingspatroon van een recreatieve sporter zo aangepast kan worden dat er een optimale opbouw van kracht en spiermassa kan worden nagestreefd, alsook hoe optimale individuele plantaardige voedingsschema’s opgebouwd kunnen worden voor topsporters met aandacht voor de specifieke sport en individuele noden. Deze gevarieerde line-up belooft een boeiende dag vol waardevolle inzichten.

Toegangsprijs: €95 (voor studenten €30)