Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackObesitassymposium
Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE)

Obesitassymposium

LocatieJaarbeurs Utrecht
Duur13:30 - 20:00
Datum18 november 2022
AccreditatieWordt aangevraagd
Inschrijven
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Obesitassymposium

De behandeling van obesitas zit op dit moment in een stroomversnelling. Dit levert nieuwe vraagstukken op in de spreekkamer van behandelaars in zowel de eerste als tweede lijn. Welke zorg kun je aanbieden en wat wordt vergoed? Wat is zinnig en wat mag je patiënt van de behandeling verwachten?

De nieuwe richtlijn maakt duidelijk dat er voldoende aandacht dient te zijn voor diagnostiek naar de verschillende, soms zeldzame, oorzaken van obesitas en waarom dat relevant is voor de behandeling. Is de behandeling eenmaal ingezet dan blijkt deze niet altijd zaligmakend: bijwerkingen, complicaties of terugval naar het oude gewicht zorgen voor de nodig dilemma’s.

Obesitas is een chronische ziekte waarvoor nog geen genezing is. Bovendien is het aantal patiënten met deze ziekte indrukwekkend hoog, om maar niet te spreken van de al even indrukwekkende diversiteit aan comorbiditeiten. Obesitas kruist het pad van elke zorgverlener. Ga er maar aan staan.

Dit symposium maakt je wegwijs in de diagnostiek en behandeling van obesitas en poogt handvatten te bieden voor een gestructureerde aanpak. Bevlogen professionals uit het veld laten je meekijken in hun keuken en delen hun expertise en kennis.

Wij bevelen deze nascholing dan ook van harte aan en hopen je te ontmoeten op vrijdag 18 november in de Jaarbeurs te Utrecht.

Accreditatie: ADAP wordt aangevraagd

Deelname

Het inschrijfgeld bedraagt € 175,-. U kunt zich hier inschrijven.

Dit symposium is toegankelijk voor alle beroepsbeoefenaars, zowel BIG- als niet-BIG-geregistreerd.

Het symposium wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE).