Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackNationale Diabetes Dag op 11 november
Nederlandse Diabetes Federatie

Nationale Diabetes Dag op 11 november

LocatieBussum
Datum11 november 2022
Accreditatie5 ADAP punten
Inschrijven
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Nationale Diabetes Dag op 11 november

Op vrijdag 11 november organiseert de Nederlandse Diabetes Federatie de Nationale Diabetes Dag.

Het programma is te volgen op locatie en online. De locatie is congrescentrum Spant in Bussum.

Rode draad: luisteren

Zoals altijd is het programma samengesteld door mensen uit de praktijk, professionals en ervaringsdeskundigen die weten wat er leeft en speelt. Zij kozen ‘luisteren’ als rode draad van NDD2022: Als het gaat om persoonsgerichte zorg, het betrekken van ervaringsdeskundigheid, gezamenlijke besluitvorming: altijd is actief en open luisteren een essentiële kwaliteit en vaardigheid. Luisteren = connecten. Hoe ontwikkelt u die competentie, hoe past u het toe, wat levert het op?

Drie NDD-colleges: hoe zit het ook alweer?

Een NDD-college is een korte krachtige bijspijkercursus die uw kennis weer op scherp zet. Dit jaar 3 colleges:

•             Hoe zit het ook alweer met koolhydraten?

•             Hoe zit het ook alweer met lipiden?

•             Het nieuwe weten bij continue meten

Drie TOP-sessies: verdieping en verbinding

De TOP-sessies van het congres worden georganiseerd door leden van de NDF. Ze duren langer, gaan dieper en zoeken de verbinding tussen disciplines. Zo organiseren DiHAG en KNMP dit jaar de TOP-sessie “diabetes subtypering: precisie en impact”.

In deze workshop laten we u zien dat DM2 een zeer heterogeen ziektebeeld is, waarbij de balans tussen insulinedeficiëntie en insulineresistentie bepalend is voor het ontstaan van de ziekte en van de complicaties. Door een (eenvoudige) diabetestypering is het mogelijk om beter zicht te krijgen op de mate waarin insulinedeficiëntie en insulineresistentie een rol spelen. Dit kan u helpen om uw patiënten een meer persoonsgerichte behandeling aan te bieden, zoals (intensieve) leefstijlinterventie bij insulineresistentie en een tijdige start met insuline bij insulinedeficiëntie. Ook kan een diabetestypering behulpzaam zijn bij het maken van een juiste keuze in het aanbod van de glucoseverlagende medicatie.

Programma en aanmelding

Kijk voor het volledige programma op de website van de Nationale Diabetes Dag. Hier kunt u zich ook inschrijven. Als u zich inschrijft tot uiterlijk 1 oktober, betaalt u €120 euro voor deelname op locatie en €95 voor online deelname. Bedragen zijn exclusief btw.