Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackNationale Diabetes Dag 2024
Nederlandse Diabetes Federatie

Nationale Diabetes Dag 2024

LocatieBussum
Datum8 november 2024
AccreditatieIn aanvraag (ADAP)
Meer informatie en aanmelden
Afbeelding Nationale Diabetes Dag 2024

Het belooft weer een inspirerende dag te worden, de Nationale Diabetesdag 2024. Het thema is dit jaar: ‘Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie; haal het beste uit elk zorgmoment’. Want dat is toch waar we met elkaar naar streven? Het beste halen uit elk zorgmoment! Hoe doet u dat, waar loopt u tegenaan, hoe kan het (nog) beter? Tijdens deze dag geven we u daar handvatten voor.

Een goed begin: gezondheidsvaardigheden!

In de openingssessie staan gezondheidsvaardigheden centraal. Adviseurs Waardegedreven Zorg Annelieke Pasma en Marijn Favejee en gezondheidswetenschapper Vera Booij, allendrie van het Erasmus MC, delen hun kennis en ervaringen uit het project ‘Samen beter met diabetes’.  

In deze interactieve sessie gaan zij verder dan alleen het herkennen van laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk geven zij tips die helpen bij het ‘samen beslissen’ met patiënten die minder taal- en digitaal vaardig zijn en patiënten met een migratieachtergrond.

Gevarieerd programma en TOP-sessies

Er zijn weer interessante NDD TOP-sessies, onder meer over diabetestechnologie en de nieuwe obesitasrichtlijn. Het programma begint verder vorm te krijgen met sessies over huidproblemen bij sensoren, diabetes en seksualiteit, mondzorg, eetstoornissen, een update van de voedingsrichtlijn en een sessie over diabetesstigma’s. Een zeer gevarieerd programma met tussendoor alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. 

Tot slot: de toekomst (AI)!

Nu artifical intelligence (AI) een steeds grotere rol gaat spelen, ook in de zorg, mag dit onderwerp niet ontbreken. Tijdens de NDD wordt u meegenomen in de wereld van de big data en over de toepassingen ervan in de diabeteszorg. De spannende invulling van deze sessie blijft nog even geheim.

Dagvoorzitter

Professor Frank Snoek heeft toegezegd weer de rol van congresvoorzitter op zich te willen nemen. We zijn vereerd met zijn toezegging en geven hem graag het podium!

Datum en locatie

Vrijdag 8 november 2024 in congrescentrum Spant te Bussum (en deels online via nationalediabetesdag.nl). Schrijf alvast in (en maak gebruik van korting) en houd 8 november vrij in uw agenda!

Adres: Dr. A. Kuyperlaan 3, 1402 SB, Bussum

Kijkt u online? Dan volgt u alleen het plenaire programma (plenaire opening en afsluiting) én de 3 TOP-sessies