Medicatie en voeding

Geneesmiddelen, voeding en voedingstoestand beïnvloeden elkaar, resulterend in geur- en smaakveranderingen, veranderende opname van (micro)nutriënten, afwijkingen in de darmmotoriek en mogelijke veranderingen in de werking van geneesmiddelen. Dit zijn effecten waar diëtisten rekening mee moeten houden.
Leergangen zijn interessant en relevant voor mensen die zich willen verdiepen en zijn mooie bouwstenen voor diëtisten die zich willen specialiseren. De leergang omvat zelfstudie en een contactmiddag, waarbij je de studiestof bespreekt met medestudenten en docenten. Je kunt het programma in eigen tempo volgen. De zelfstudie bestaat uit Nederlandstalige literatuur, een online college, een gesprek met een apotheker en een afsluitende toets.
Collega’s geven aan dat zij mensen met mogelijke klachten door interacties tussen geneesmiddelen en voeding na de leergang nog beter kunnen begeleiden. Als je de leergang hebt voltooid ontvang je daarom naast de accreditatiepunten ook een keurmerk als bewijs dat je het intensieve studietraject succesvol hebt afgerond. Dit keurmerk laat zien wat je kan.