Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackLive webinar ‘De diabeteswereld draait door’
Stichting Langerhans

Live webinar ‘De diabeteswereld draait door’

LocatieOnline
Duur19:30-20:30
Datum23 november 2022
Accreditatie1 ADAP-punt
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Live webinar ‘De diabeteswereld draait door’

Live vanuit onze Langerhans-studio gaan we vanaf woensdag 23 november een talkshow van een uur presenteren. In deze nieuwe reeks live uitzendingen belicht Stichting Langerhans vier keer per jaar actuele thema’s die raken aan diabeteszorg in de 1e lijn.

De Diabeteswereld Draait Door Talkshow wordt gepresenteerd door kaderhuisartsen en diabetesverpleegkundigen/POH, die vanuit hun jarenlange ervaring in de praktijk, de experts aan tafel scherpe vragen stellen en de interactie aangaan. Het publiek thuis kan vragen stellen via de chat.

Obesitas en diabetes

Deze eerste uitzending gaat over de behandeling van obesitas. Een groeiend probleem in Nederland met een behoorlijk risico op het krijgen van diabetes. En er is veel over te doen in de media met als gevolg dat patiënten zich melden bij de huisartspraktijk voor een pilletje.

Sprekers

Suzanne Bakker (kaderhuisarts diabetes) en Petra Dogger (diabetesverpleegkundige/POH) gaan in gesprek met drie experts:

Dr. Karen Freijer (algemeen manager bij Partnerschap Overgewicht Nederland): “Wat heeft de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) ons gebracht en hoe is deze in te zetten naast bariatrie of geneesmiddelen?”

Dr. Simon Nienhuijs (bariatrisch chirurg): “Leidt bariatrische chirurgie tot minder sterfte? En wanneer is het wel en wanneer niet een optie?”

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum (Internist en hoogleraar obesitas): “Heeft u zo’n pilletje om af te vallen voor me, dokter?”

Praktische informatie

De scholing is geaccrediteerd voor 1 punt (St. ADAP- diëtisten)
De kosten voor deelname bedragen 30 euro.

Meer informatie en aanmelding: klik hier.