Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackAnders kijken naar kritisch eetgedrag bij kinderen met ASS
Kinder(di)eetcreatie

Anders kijken naar kritisch eetgedrag bij kinderen met ASS

LocatieLeiden
Duur3 dagen
Datum16 mei 2024 - 20 juni 2024
NiveauHBO
AccreditatieIn aanvraag
CertificaatJa
Meer informatie en aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Anders kijken naar kritisch eetgedrag bij kinderen met ASS

Kinderen met ASS hebben dikwijls een bijzondere prikkelverwerking die zijn weerslag kan hebben op het eetgedrag van kinderen. De praktijk leert dat het in kaart brengen van de zintuiglijke prikkel verwerking bij kinderen met ASS vraagt om een brede, wellicht andere, kijk op prikkelverwerking en daaruit voortvloeiend (eet)gedrag. Zintuiglijke prikkels kunnen als overweldigend worden ervaren of bepaalde zintuiglijke prikkels worden totaal niet opgemerkt.

Tijdens deze driedaagse module worden de zintuiglijke verwerkingsproblemen in relatie tot eten en drinken vanuit een breed referentiekader uitgewerkt. Enerzijds worden sensorische modulatieproblemen (hyper- en hyporesponsiviteit) vanuit een neuropsychologisch referentiekader besproken, Daarnaast worden cognitieve verklaringsmodellen besproken (Theory of Mind, Centrale Coherentie en Executieve Functies) en gerelateerd aan problemen rondom eten en drinken.

Praktische informatie

  • Data: 16 mei, 23 mei, 20 juni 2024
  • Lestijden: 9.00-16.00 uur
  • Locatie: Leiden
  • Prijs: € 575,00-
  • Voorkennis: voor (kinder)diëtisten, geregistreerd in het Kwaliteitsregister, die de module Anders Kijken naar kritische eters reeds gevolg hebben. Werkervaring met kinderen vereist.