Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackGratis symposium borstvoeding door Voedingscentrum
Voedingscentrum

Gratis symposium borstvoeding door Voedingscentrum

LocatieOnline
Duur14:30 tot 17:00
Datum4 oktober 2022
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Gratis symposium borstvoeding door Voedingscentrum

Het Voedingscentrum organiseert samen met de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis mini-symposium in het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek. Het thema van dit symposium is: ‘Sta voor borstvoeding: inzichten van toen en nu’.

Het symposium is voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting over, en ondersteuning van borstvoeding.
De presentatoren besteden aandacht aan recente onderzoeken over borstvoeding in relatie tot werk, stress en hechting. Daarnaast belichten ze borstvoeding vanuit een historisch perspectief.

Dit online symposium is op dinsdag 4 oktober van 14.30 tot 17.00 uur

Programma

 • Opening
  door Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad
 • Papbaby’s
  Borstvoeding? Een slecht idee, vond een serieus deel van de negentiende-eeuwse moeders. Vanaf dag één gaven ze hun baby’s koe- of geitenmelk en pap. Historica en journalist Geertje Dekkers laat zien hoe dat uitpakte en vertelt over artsen die probeerden de moeders op andere ideeën te brengen.
 • Het effect van stress op de kwaliteit moedermelk
  Aniko Korosi, Associate Professor, Swammerdam Institute for Life Sciences, Center for Neuroscience, Brain plasticity group, geeft een presentatie over haar meest recente onderzoek naar het effect van stress op moedermelk.
 • We can work it out: het faciliteren van de combinatie van borstvoeding en werk
  Sjoukje van Dellen, Postdoctoral Researcher, vertelt over haar promotieonderzoek naar het faciliteren van de vaak lastige combinatie van borstvoeding en werk.
 • Borstvoeding en gehechtheid
  Marilene de Zeeuw, Klinisch psycholoog/psychotherapeut, geeft een presentatie over de relatie tussen borstvoeding en gehechtheid.

Aanmelden

Meld je gratis aan op de website van het Voedingscentrum.