E-learning module COVID-19 voeding en leefstijl

Het is belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de rol van voeding en leefstijl in de preventie, de behandeling en het herstel van COVID-19. In deze e-learning worden handvaten en adviezen gegeven voor een goede voedings- en leefstijlbegeleiding van patiënten met COVID-19.
Voeding en leefstijl blijken op meerdere punten invloed te hebben op het verloop van een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Zo beïnvloeden voeding en leefstijl het risico op besmetting, de ernst van het ziekteverloop en het herstel. Ook leefstijl gerelateerde ziekten beïnvloeden het ziekteverloop.
Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol in de preventie van COVID-19? Is het zinvol een ander beleid te voeren voor risicopatiënten?
Een deel van de COVID-19 patiënten wordt ernstig ziek en komt in het ziekenhuis en/of op de intensive care terecht. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol om verergering van de ziekte te voorkomen? En als de patiënt op de intensive care belandt, welke voedingsadviezen zijn dan zinvol?
Patiënten die herstellen van een SARS-CoV-2 infectie hebben allerlei klachten (vooral als zij op de intensive care hebben gelegen). De spiermassa is vaak sterk verminderd en ook de status van vitamines en mineralen is verminderd. Welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen zijn zinvol voor een snel herstel?
VoedingOnline levert onafhankelijke kennis over voeding afgestemd op de informatiebehoefte van professionals (zoals diëtisten, artsen en apothekers).
NVD-leden ontvangen 10% korting (meer informatie).