Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackDe Diabeteswereld Draait Door
Stichting Langerhans

De Diabeteswereld Draait Door

LocatieOnline
Duur09.30-15.00
Datum12 oktober 2021
Accreditatie5 ADAP
Meld je aan
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding De Diabeteswereld Draait Door

Ook in 2021 gaat het grootste diabetesevent van Nederland door. Op dinsdag 12 oktober vindt de 17 editie van het Langerhanssymposium online plaats met als thema “Insulinetherapie in de 1e lijn. To be or not to be?”

Want is insuline nog wel nodig bij de patiënten met DM2 in de huisartsenpraktijk of hebben we inmiddels genoeg andere therapieën voorhanden? Wat zijn de effecten van insuline op het gewicht en de andere organen? En kunnen we voorspellen welke patiënt in aanmerking komt voor insuline en welke beter af is met een andere behandeling?

Ook in 2021 wordt het programma gedomineerd door topsprekers: Liesbeth van Rossum, Eelco de Koning en Jan Westerink. Om ook te zorgen dat de onderwerpen voldoende aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de 1e lijn, dragen kaderhuisartsen en diabetesverpleegkundigen uit de 1e lijn hun steentje bij.

Inhoudelijke presentaties worden afgewisseld met korte filmpjes en nagesprekken aan tafel. We hebben Tom van t Hek (oud huisarts en tophockeyer) gevraagd de sprekers en de dagvoorzitters scherp te houden gedurende het programma. Naast de inhoud, maken we er net als vorig jaar ook virtueel weer een heel gezellige dag van!