Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackCongres eetstoornissen
Medilex

Congres eetstoornissen

LocatieZeist
Datum2 april 2024
Tijd09:00 - 16:00 uur
AccreditatieIn aanvraag (ADAP)
Inschrijven
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Congres eetstoornissen

Bij dit congres over eetstoornissen staat het lichaam in al zijn facetten centraal. Hoe kunnen mensen met een eetstoornis geholpen worden om positiever naar hun lichaam te kijken en dit voldoende te voeden, zodat ze zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel kunnen verbeteren en herstellen? 

Hoe kunnen voedingsdeskundigen, diëtisten, (kinder)artsen en therapeuten hierbij helpen, waarbij niet alleen aandacht is voor de fysieke kant van het lichaam, maar ook voor de psycho-emotionele beleving hiervan? En hoe om te gaan met onderliggende psychische problemen en traumatische ervaringen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en het in standhouden van een eetstoornis? 

Tijdens dit congres, met expertsprekers uit verschillende vakgebieden, word je op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en krijg je antwoord op prangende vragen.

Na een plenair ochtendprogramma kan er in de middag gekozen worden uit diverse workshops over onder andere psychomotorische therapie (PMT), motiverende gespreksvoering en complexe casuïstiekbespreking.

Het congres is uitsluitend fysiek te volgen

De kosten van dit congres bedragen €395,- (excl. btw).