Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackBasisopleiding Hechting, Ouderschap en Mentaliseren (HOME)
Het Kleine Helden Huis

Basisopleiding Hechting, Ouderschap en Mentaliseren (HOME)

LocatieOnline / Rotterdam
DuurLet op: datum zelf te kiezen
Datum1 januari 2024
Accreditatie23 ADAP-punten
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Basisopleiding Hechting, Ouderschap en Mentaliseren (HOME)

Dieetvoeding is voor vroeggeboren baby’s enorm belangrijk. Ze moeten de juiste voedingsstoffen en voldoende kilocalorieën binnenkrijgen. Bij kinderen die te vroeg geboren zijn en die al veel achter de rug hebben, is het positief en langzaam opbouwen van vaste voeding extra belangrijk. Met deze gedachten hebben we de groep diëtisten nodig om deze kinderen te helpen en te ondersteunen. Daarbij kan deze HOME opleiding een uitkomst bieden om hen de signalen van vroeggeboorte te herkennen en handvatten te geven hoe verder aan te pakken.

Tijdens de basisopleiding HOME leer je wat het inhoudt als een kind prematuur/dysmatuur geboren wordt of met een andere moeilijke start te maken krijgt. Onderwerpen als hechting, breinontwikkeling, stress, rouwverwerking en de ouder-kindrelatie worden behandeld. Je wordt tevens opgeleid tot deskundige in ouder-kindinteractie en je leert multidisciplinair denken. Dit houdt in dat je weet hoe je met andere specialisten en experts kan samenwerken voor een optimale begeleiding van het hele gezin.

De opleiding wordt aangeboden door Het Kleine Helden Huis. Dit is een expertisecentrum op het gebied van prematuriteit, dysmaturiteit en een moeilijke start.

Online cursus en praktijkdag

De opleiding bestaat uit een online cursus van ongeveer twee dagen en een praktijkdag. De praktijkdag kan op locatie van Het Kleine Helden
Huis of in company. De praktijkdag bestaat uit een groep van 12 personen. Bovendien kan je de opleiding volgen als organisatie, dan zal
er een offerte op maat worden gemaakt.

Kosten en aanmelding

De kosten van de opleiding zijn €1250,- Diëtisten ontvangen 23 ADAP-punten. Je vindt alle informatie op de website van Het Kleine Helden Huis. Daar kun je je ook inschrijven.