Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackAutisme in de behandelkamer
Pit Actief

Autisme in de behandelkamer

LocatieOnline
Duur11.30-13.00 uur
Datum7 juni 2023
Accreditatie1,5 punt
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Autisme in de behandelkamer

Het behandelen van een cliënt met een autisme spectrumstoornis is soms een uitdaging. Communicatie is ingewikkelder en ook aanraking niet altijd gewenst. Een autisme spectrumstoornis is namelijk voorliggend zoals dat in vaktermen heet, d.w.z. het is leidend. Dit betekent dat het er altijd is en jij als professional altijd rekening moet houden met de autisme spectrumstoornis van jouw cliënt. Het kiezen van de juiste insteek voor behandeling van een cliënt met autisme vraagt om inzicht in wat autisme eigenlijk is, welke eigenschappen autisme met zich meebrengt en welke gevoeligheden er zijn.

Tijdens deze webinar krijg je inzicht in wat een autisme spectrumstoornis betekent voor iemand. Zo zul je beter begrijpen waar zijn/haar gedrag vandaan komt. Daarnaast krijg je handvatten voor de communicatie, aanraking en therapietrouw. Zo wordt het omgaan met cliënten met autisme iets minder ingewikkeld en kun je hen nóg beter helpen.

Kosten: €99
Accreditatie: 1,5 punt

Dit webinar wordt aangeboden door het Leids Congres Bureau. Kijk voor meer info, prijzen en aanmelden op: Autisme in de behandelkamer | Webinar