Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackACT werkt: de training voor gedragsverandering bij eetproblematiek
ACT & Leefstijl Academy

ACT werkt: de training voor gedragsverandering bij eetproblematiek

LocatieDen Bosch
Duur4 dagen
Datum16 september 2022 - 18 november 2022
NiveauHBO
Accreditatie65 ADAP punten
CertificaatJa
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding ACT werkt: de training voor gedragsverandering bij eetproblematiek

Training in gedragsverandering
Hoe zou het zijn als jij vanuit een stevig wetenschappelijk fundament je cliënten kunt begeleiden bij duurzame gedragsverandering? Je vertelt ze niet meer wat ze moeten doen maar je leert ze hun bewustwording te vergroten. Mensen gaan zélf ervaren wat voor hen werkt en keuzes maken die leiden tot een waardevol leven.  

Aandacht voor de mentale component cruciaal bij gedragsverandering
Als gedrag veranderen simpel of eenvoudig was dan zouden we wel doen wat goed voor ons is, namelijk gezond eten en voldoende bewegen. Echter, er is een duidelijk kloof tussen wat we wel weten maar niet doen !

Als jij je cliënten naast de kennis over voeding ook kunt begeleiden bij het mentale stuk, dan ga je niet alleen betere resultaten bij je cliënten zien, maar ga jij je ook zekerder voelen in de trajecten. Men zal gaan ervaren wat jij als professional daadwerkelijk voor ze kunt betekenen.

Ervaringsgerichte trainingen
Op basis van Acceptance and Commitment Training (ACT), de nieuwste stroming binnen de psychologie, is er nu een training op maat voor diëtisten, leefstijlcoaches en gewichtsconsulenten: ‘ETEN = GEDRAG: de training voor gedragsverandering bij voeding’.