Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-black4e Nationaal Prehabilitatie congres
Fit4Surgery

4e Nationaal Prehabilitatie congres

LocatieRabboudumc Nijmegen
Datum19 september 2024
AccreditatieIn aanvraag (ADAP)
Aanmelden
Afbeelding 4e Nationaal Prehabilitatie congres

2024 is een belangrijk “oogstjaar”. Bijna een derde van de ziekenhuizen in Nederland biedt prehabilitatie aan en meer dan de helft verzamelt data. Tijdens het congres worden de resultaten van twee veelbelovende studies onthuld. Maar hoe dienen we de waardevolle inzichten van deze studies nu eigenlijk te interpreteren en wat kunnen we ermee?

Ook gaan we op het congres dieper in op de rol van voeding tijdens prehabilitatie. Wat betekent gezonde voeding voor zorgprofessionals en voor patiënten? Gaat het vooral om voldoende eiwitten ter ondersteuning van spieropbouw of is er meer dat de aandacht verdient? Er vindt een interessante dialoog plaats tussen de diëtist en de leefstijlkenner.

Naast dat er in het land tal van initiatieven zijn op het gebied van prehabilitatie zijn er ook veel ontwikkelingen gaande. We bevinden ons in een spannende tijd. Tijdens het congres verkennen we gezamenlijk tijdens een brede paneldiscussie de verschillende perspectieven op deze ontwikkelingen en trachten we tot een synthese te komen over de toekomst van prehabilitatie.

Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden, waarin de brug wordt geslagen tussen wetenschappelijke inzichten, praktische toepassingen en de toekomstige plaats van prehabilitatie (in de zorgwetgeving). Registreer je hier en zorg dat je erbij bent op donderdag 19 september op het Radboudumc te Nijmegen!

Bekijk deze website voor meer informatie over het programma, de locatie en sprekers!

4e Nationaal Prehabilitatiecongres