Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Blogsmisc/arrow-dots-blackWerken, maar ook genieten

Werken, maar ook genieten

Dinsdag 31 oktober 2023Afbeelding Werken, maar ook genieten

Wat geniet ik weer van de herfst met alles wat daarbij komt kijken: de winterkleding hangt weer in de kast en we eten ook weer van die heerlijke gerechten die het seizoen levert, zoals stoofpeertjes, pompoensoep of stamppot. Het mooiste vind ik het, als de zon een beetje schijnt en ik met mijn hond door een stil bos loop met van die verkleurende bladeren. Dan ruik en voel ik de herfst!

Genieten kun je ook als je in de trein zit naar je werk. Je kijkt naar buiten en de wereld glijdt aan je voorbij. Op weg naar Amersfoort. Iedere dinsdag komen we daar als NVD-team bij elkaar. We horen van elkaar tijdens de stand-up wat ons bezighoudt, zowel qua werk als privé. Als financieel medewerker maak ik deel uit van het team Bureau. Ik sta klaar voor alle leden met vragen over contributie of vacatievergoedingen. Maar op de dinsdag hebben we contact met alle teams. We praten over veel verschillende onderwerpen die ons verbinden, zoals bijvoorbeeld de projecten, de ALV en de Eerstelijnsbijeenkomsten. En we nemen ook altijd door wat we aan vragen hebben binnen gekregen van leden. Hoe staan we er voor met betrekking tot het Jaarplan dat door de leden de vorige ALV is goedgekeurd? Wat zien we aan trends? Wat hebben partijen nu weer bedacht waar we iets mee moeten?

Tussen de middag genieten we als team van een heerlijke en gezonde lunch. Na de lunch splitsen we ons weer op in vergaderingen of gaan aan het werk in het NVD-kantoor op de 6e etage van Huis voor de Gezondheid. Daar hebben we een prachtig uitzicht over Amersfoort en kunnen we de herfstkleuren bewonderen. Niet dat we daar veel tijd voor hebben, maar mooi is het wel! Deadlines, we hebben er allemaal mee te maken. Zeker op de financiële administratie. Ik hou er rekening mee, want ik zie ze aankomen. Maar dat geldt niet voor alle deadlines. Want net toen ik dacht deze column afgerond te hebben, begon het. Onze 8 weken zwangere hond, een Oost-Europese Herder, was de hele dag al onrustig. En toen, ja hoor, was het ineens zover: ze ging bevallen! Twee weken eerder dan gepland. En dan moet er toch ineens nog een hoop geregeld. Maar het is goed gekomen. Na een hele nacht hard werken, is ze nu de trotse moeder van 9 pups!

Auteurs

Afbeelding voor Wilma van Vulpen

Wilma van Vulpen

Volledige biografie