Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Blogsmisc/arrow-dots-blackLaat je zien!
Digitalisering vergroot zichtbaarheid diëtisten

Laat je zien!

Woensdag 6 september 2023Afbeelding Laat je zien!

Ik werk ondertussen al 16 jaar als diëtist in het ziekenhuis. De afgelopen jaren heb ik verschillende facetten van het vak zien veranderen. We hebben een grote stap gemaakt in de rol van voeding in de medische behandeling.

Maar de grootste stap is misschien wel gemaakt in de verslaglegging en digitalisering. Toen ik begon als diëtist hadden we alleen nog maar papieren dossiers, papieren agenda’s en turflijstjes om het aantal nieuwe patiënten bij te houden. In de loop der jaren hebben we stappen gemaakt naar een digitale agenda, een eigen digitaal diëtetiekdossier en recent een volledig digitaal voedingssysteem. Met elke stap werd de zorg van de diëtetiek in de organisatie zichtbaarder.

Sinds begin dit jaar wordt mijn agenda beheerst door een volgende digitale mijlpaal. Over een paar weken gaan we over op een nieuw EPD. Een EPD waar alle losse deelsystemen samen in één groot overkoepelend systeem zitten. Als werkgroepvoorzitter van de gehele paramedie ben ik veel bezig met het inrichten van gestructureerd vastleggen van data en uniformiteit in verslaglegging, maar vooral met zichtbaarheid. Want hoe zichtbaarder onze behandeling is, hoe duidelijker de rol in de medische behandeling wordt. Ik ben zo blij als we volgende maand live gaan en nog meer zichtbaar zijn!

Die zichtbaarheid is natuurlijk voor de hele diëtetiek belangrijk. Hoe meer we laten zien wat we doen, hoe beter iedereen kan zien hoe belangrijk we zijn. De NVD heeft recent onze aantoonbare meerwaarde zichtbaar gemaakt ter voorbereiding voor de Tweede Kamerverkiezingen en zal de komende tijd bij de politieke partijen aandacht vragen voor onze boodschap op Prinsjesdag.

Prinsjesdag is een mooi moment om ons massaal te laten zien. De dag van de diëtist! Vorig jaar zijn enorm veel goede initiatieven verspreid via sociale media. We hebben iedereen alle belangrijke facetten van het vak laten zien. Hoe meer we van ons laten horen, hoe beter iedereen ziet hoe veelzijdig we zijn. Doen jullie de 19e allemaal weer mee?

Afbeelding voor Elles de Bruin

Elles de Bruin

Volledige biografie