Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Blogsmisc/arrow-dots-blackDe stip op de horizon

De stip op de horizon

Maandag 1 november 2021Afbeelding De stip op de horizon

Wat gaat de tijd snel! Na net bekomen te zijn van de geweldige diëtistendagen stond onze vakantie naar Oostenrijk op de planning. Een weekje heerlijk op de ski’s bijkomen van de hectische tijd die is geweest, maar vooral ook opladen voor wat er komen gaat. Met een prachtig strak blauwe lucht en witte bergtoppen op zoek naar de beste route naar beneden, de route naar de stip op de horizon.

Het is alweer drie jaar geleden dat ik mijzelf voor het eerst beschikbaar stelde voor het Hoofdbestuur van de NVD. Een beslissing waar ik zeker geen spijt van heb. Wat is het enorm motiverend en inspirerend om onderdeel te zijn van het bestuur van de NVD en mee te mogen helpen met de uitgezette koers. Een beetje dagdromend in de zon kwam ik tot de conclusie dat de overeenkomsten tussen skiën en besturen opvallend groot zijn. Je bent continue in beweging en kiest per piste zorgvuldig de juiste strategie om zo goed mogelijk naar beneden te komen. De beste resultaten behaal je met mooie tochten over een goed uitgestippelde route met het liefste een aanvoerder die de beste mogelijkheden kent. De taak van het hoofdbestuur, met de voorzitter als aanvoerder, is niet veel anders.

Nieuwe aanvoerder

Met enorm veel passie voor het vak en de positie van de diëtist heeft Marine van der Zee de afgelopen vijf jaar het bestuur als voorzitter over elke route geleid. Er zijn verschillende uitdagende pistes langs gekomen, maar met haar beleidsmatige helikopterview en met voldoende aandacht voor details zijn altijd weloverwogen beslissingen genomen. De laatste maanden stonden vooral in het teken van het ontwikkelen van de visie van de “diëtist in 2030”. Vandaag op de ALV presenteren wij deze visie met trots. Met waardevolle inzet van veel leden en externen is deze visie gevormd en daarmee de stip op de horizon gezet. Met het nieuwe meerjarenbeleidsplan gaan we de route hiernaartoe uitstippelen. Met onze nieuwe aanvoerder, Ira van der Plas, zullen wij als hoofdbestuur deze weg omarmen en blijven werken aan de positionering en profilering van de diëtist.

Elles de Bruin, hoofdbestuurslid