Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Blogsmisc/arrow-dots-black‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

Dinsdag 28 november 2023Afbeelding ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

In de afgelopen jaren zijn wij als team in Amsterdam verdubbeld door de alliantie van VUmc en AMC. Dat is een pittig traject maar het heeft een hele mooie groep mensen opgeleverd. Mensen die goed met elkaar samenwerken en vertrouwen hebben in elkaars kracht.

We pakken projecten op met de geschikte personen en dragen allemaal bij aan de missie en visie van onze afdeling. Krachtig samenwerken, betekent voor mij dat het er niet toe doet wie wat bedacht heeft en op welke wijze iemand aan iets heeft bijgedragen. Je hebt samen de klus geklaard. Het is het gevoel dat je onderdeel bent van het geheel, waardoor je ook trots kunt zijn op het resultaat van een ander en het team in zijn geheel. En dat niet alleen als team in de eigen organisatie maar vooral ook een team dat samenwerking zoekt buiten de eigen organisatie.

Gelukkig zijn er tientallen succesvolle samenwerkingsverbanden binnen de diëtetiek in Nederland. Die hebben we ook hard nodig nu het Integraal Zorg Akkoord (IZa) ons als diëtisten een opdracht heeft gegeven die we alleen kunnen invullen als we bereid zijn echt samen te gaan werken, onvoorwaardelijk te gaan delen en elkaar te vertrouwen in ons doel.

In januari 2024 hebben de hoofden van de afdelingen diëtetiek van de academische centra (DUMC) een dag georganiseerd voor alle academische diëtisten om in te gaan op het IZa. Wat is onze opdracht en hoe kunnen we samenwerken om dat doel te bereiken? Welke teams moeten we gaan samenstellen en op welk onderwerp? We gaan elkaar inspireren, versterken en we gaan verbinding zoeken om een stap verder te komen met deze opdracht. Door samen te komen en elkaar beter te leren kennen op inhoud en ambitie hopen we dat er verbinding en vertrouwen ontstaat om samen de doelen van het akkoord te bereiken. Dat kunnen we vanuit de academische huizen natuurlijk niet alleen. Nederland is een relatief klein landje met veel mooie initiatieven op ons vakgebied. Soms mis ik daarin nog wel de regie en de samenwerking. Voor de komende tijd wens ik ons, als diëtisten, veel vertrouwen in elkaar toe en hoop ik dat we laagdrempelig samenwerking kunnen zoeken op de lastige thema’s die we voor de kiezen krijgen. Zodat de juiste personen op de juiste plekken de juiste projecten kunnen uitvoeren ten behoeve van onze eigen ambitie als professionals. Bovenal wens ik ons toe dat we daar dan allemaal trots op kunnen zijn.

Afbeelding voor Liesbeth Schuijs

Liesbeth Schuijs

Volledige biografie