Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Artikelenmisc/arrow-dots-blackOok niet in het midden

Ook niet in het midden

Dinsdag 8 september 2020Afbeelding Ook niet in het midden

Informatie is belangrijk. Waar en hoe dan ook: op vakantie, in de supermarkt, bij het kiezen van een baan, een opleiding, een partner. Én bij het gebruik van medicijnen, het overwegen van een behandeling en het kiezen van het beleg dat je op je brood doet. Juiste informatie is daarbij cruciaal. Maar ‘de waarheid’ is niet altijd makkelijk te vinden. Ze schijnt ergens in het midden te liggen.

Wij-ook-niet-zeker-wetenschap

Gelukkig hebben we de wetenschap! Wetenschappers zijn met z’n allen op zoek naar de waarheid, toch? Helaas, ‘de waarheid’ bestaat niet, zegt Bastiaan Rutjens in het interview. Ook niet in het midden. Niets staat vast. Het enige wat je kunt doen om jezelf goed te (laten) informeren, is jezelf bedienen van bronnen die jij geloofwaardig en betrouwbaar acht. (En het feit dat jij deze column, en dus het NTVD leest, stelt ons op dit punt helemaal gerust.)

Partnerschap met hogescholen

Ook de onderwijsinstellingen zijn een bron van informatie. In dit nummer besteden we op verschillende manieren aandacht aan onze hogescholen, met artikelen over hun kwaliteit en de perikelen rondom corona. Wat betreft kennisuitwisseling zijn we met de HAN tot een mooie samenwerking gekomen: de docenten van de HAN zijn partnerleden van de NVD geworden en al hun studenten lid; zij krijgen dus ook het NTVD, in print en online. Het is een pilot, en we zouden graag ook met alle andere opleidingen zo’n overeenkomst sluiten. We kunnen alleen maar wijzer van elkaar worden, dus laten we alle mogelijkheden daartoe optimaal benutten.

Werkelijke waarheid

Ook wij als NVD en NTVD-redactie hebben de waarheid natuurlijk niet in pacht. Maar we verzamelen alle mogelijke informatie die van belang is voor onze beroepsgroep, actief en passief. Die informatie brengen we op verschillende manieren over op onze leden, zo praktisch mogelijk. En met hun feedback komen we dan uiteindelijk toch tot een ‘aan waarheid grenzende werkelijkheid’. Of is het een ‘aan werkelijkheid grenzende waarheid’? Dat laat ik in het midden.

Auteurs

Afbeelding voor Wendy van Koningsbruggen

Wendy van Koningsbruggen

Volledige biografie