Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Artikelenmisc/arrow-dots-blackInformatie over voeding en depressie
Materialen van MoodFOOD

Informatie over voeding en depressie

Vrijdag 1 november 2019Afbeelding Informatie over voeding en depressie

De bevindingen van het MooDFOOD-project zijn goed toepasbaar in de dagelijkse zorg van diëtisten, huisartsen, psychologen en andere zorgverleners die in contact komen met mensen met een risico op depressie.

MoodFOOD ontwikkelde evidence-based conclusies voor de preventie en behandeling van depressie.met betrekking tot de rol van voedselgroepen, voedingsstoffen, voedingspatronen, voedingssupplementen, gewichtsverlies en voedselgerelateerd gedrag (zoals bewust eten).

Op basis van deze conclusies kunnen nieuwe adviezen geformuleerd worden om mensen te helpen depressieve gevoelens te verminderen en hun depressie te behandelen door hun voeding aan te passen.

We hebben een handige MooDFOOD-poster om de resultaten op uw werkplek te delen en een patiëntenhulpmiddel genaamd ‘Eten voor geestelijke gezondheid’ om uw patiënten en cliënten te helpen bij het aanbrengen van gezonde voedingswijzigingen om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

Voor een volledige lijst met MooDFOOD-conclusies kunt u ook de wetenschappelijke samenvatting bekijken.

Belangrijke opmerking: Hoewel een gezond voedingspatroon depressieve symptomen kan helpen verminderen en kan helpen bij de behandeling ervan, is het geen vervanging voor passende geestelijke gezondheidszorg en medicatie. Het is van groot belang dat patiënten ondersteuning krijgen en worden doorverwezen naar de juiste geestelijke zorgverlener.

Auteurs

Afbeelding voor prof.dr.ir Ingeborg Brouwer

prof.dr.ir Ingeborg Brouwer

Volledige biografie
Afbeelding voor prof. dr. ir. Marjolein Visser

prof. dr. ir. Marjolein Visser

Marjolein Visser is hoogleraar Cezond ouder worden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige biografie