Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Agendamisc/arrow-dots-blackNVD Academy: Training Directe Toegang Diëtetiek

NVD Academy: Training Directe Toegang Diëtetiek

Categorie
Datum16 mei 2022 - 16 mei 2022
LocatieStationsplein 121 Amersfoort
Dit evenement is al geweest.

Op onze oproep: ‘Laatste kans voor de training DTD‘ zijn behoorlijk wat reacties gekomen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 april en maandag 16 mei een training van 2 middagen over de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek in Amersfoort. De kosten zijn €50 voor leden NVD en €250,- voor niet leden.

Vanaf 1 september 2011 heeft elke diëtist de wettelijke bevoegdheid om patiënten en cliënten te behandelen zonder een verwijzing van een arts. Zorgverzekeraars kunnen ervoor kiezen om de behandeling van de diëtist uitsluitend te vergoeden als er wel een verwijzing is of eisen dat je de aantekening ‘direct toegankelijk’ (dt) hebt in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Diëtisten die na 1 juli 2012 zijn afgestudeerd ontvangen automatisch deze aantekening in het KP, omdat directe toegankelijkheid onderdeel is van de initiële opleiding. Diëtisten die voor 2012 zijn afgestudeerd dienen een cursus te volgen om in aanmerking te komen voor de aantekening dt in het KP.

HAN VDO heeft deze cursus DTD sinds 2010 aangeboden. Inmiddels hebben verreweg de meeste diëtisten de aantekening, toch blijken er nog een aantal diëtisten (bijvoorbeeld herintreders) de aantekening nog niet te hebben. Voor deze diëtisten organiseren we eenmalig deze training.

Je kunt je hiervoor aanmelden via bureau@nvdietist.nl.

De middagen zijn van 13:00-16:30 uur. Vanaf 12:30 uur ben je van harte welkom in het huis van de Gezondheid in Amersfoort, stationsplein 121, direct naast het station.