Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackBarbara van Eeden | Nieuwe vertegenwoordiger Geschillencommissie KP

Barbara van Eeden | Nieuwe vertegenwoordiger Geschillencommissie KP

Dinsdag 28 november 2023Afbeelding Barbara van Eeden | Nieuwe vertegenwoordiger Geschillencommissie KP

Barbara van Eeden is vanaf september 2023 lid van de geschillencommissie bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Hier zal zij zich, samen met de andere leden, inzetten tijdens een geschil tussen patiënt/cliënt en behandelend diëtist.

Barbara heeft sinds 2009 haar eigen praktijk op 3 verschillende locaties in de Bollenstreek. Haar diëtistenhart gaat sneller kloppen van de zorg die zij kan bieden bij cliënten met diabetes mellitus, ondergewicht, eetproblematiek en darmklachten. De afgelopen jaren ziet zij (na de post-HBO bariatrische ingrepen en diverse trainingen) steeds meer mensen in het voor- en natraject voor een bariatrische ingreep. Deze cliëntengroep geeft haar ook veel energie en ziet zij dan ook graag op haar spreekuur.

Sinds 2021 is Barbara bestuurslid van een wijksamenwerkingsverband in deze regio. Een hele andere en interessante rol waarin zij de afgelopen 2 jaar geleerd heeft om vanuit andere invalshoeken naar de zorg te kijken.

Barbara hoopt met deze nieuwe rol als lid van de geschillencommissie dat zij samen met de andere leden een goed onderbouwd advies kan uitbrengen. Het handelen van de diëtist staat daarbij centraal: is er gehandeld volgens de (kwaliteits)normen en protocollen? “Ik hoop vooral dat we met elkaar leren van een klacht en tot een goede oplossing komen.”