Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackToetsvragen ARFID

Toetsvragen ARFID

NTVD – Toetsvragen 21-05 ARFID

Naam(Vereist)
Datum(Vereist)
1. In welke van de onderstaande situaties is er waarschijnlijk geen sprake van ARFID?(Vereist)
2. Welke van onderstaande stellingen is correct?(Vereist)
Stelling 1: Medische comorbiditeit is zeldzaam bij ARFID
Stelling 2: Alarmsignalen in de anamnese of bij lichamelijk onderzoek passen bij medisch onderliggend lijden als oorzaak voor het voedingsprobleem
3. Een medische aandoening als oorzaak voor het voedingsprobleem is onwaarschijnlijk wanneer wordt voldaan aan alle Wolfson criteria. Welke van onderstaande criteria horen bij de Wolfson criteria?(Vereist)
4. Welke van de onderstaande stellingen is correct?(Vereist)
Stelling 1: In het begin van de behandeling staat herstellen of handhaven van adequate groei en klinische toestand van het kind voorop. Het dieetadvies kan in deze fase van de behandeling afwijken van de richtlijnen goede voeding, omdat gedragstherapeutische behandeling nodig is om te leren gevarieerd en voldoende te eten. Stelling 2: Het dieetadvies voor een kind met ARFID is volgens de richtlijnen goede voeding en daarom is het hoofddoel dat het kind al het eten lekker gaat vinden.
5. Reacties van ouders op het weigergedrag kunnen onder andere een rol spelen in de instandhouding van de ARFID. Dit is een vorm van:(Vereist)
6. De gedragswetenschapper heeft een behandelsessie met een jongen van 10 jaar. De jongen heeft de gedachte dat hij binnen een uur erg ziek zal worden door het drinken van melk. De gedragswetenschapper past exposure toe en laat hem een slok melk drinken. Een uur later vraagt de gedragswetenschapper of de jongen erg ziek is geworden. Dit blijkt niet het geval. Wat is het doel geweest van deze behandelsessie?(Vereist)
7. Welke van de onderstaande stellingen is correct?(Vereist)
Stelling 1: Goede samenwerking tussen verschillende disciplines is bij de behandeling van ARFID essentieel.
Stelling 2: Een multidisiplinair team bestaat bij ieder kind uit de zelfde behandelaren namelijk uit: Kinderarts, gedragswetenschapper, diëtist
Hidden
MM slash DD slash JJJJ