Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackJaarverslag 2021

Jaarverslag 2021

Met veel trots presenteren we het Jaarverslag 2021 van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Trots zijn we vooral op alle leden die hebben meegewerkt en meegedacht om het belang van diëtetiek en de positie van de diëtist door alle zorglijnen heen en in alle beroepsvelden duidelijk neer te zetten. 2021 was het jaar van nog steeds Corona, van nog meer noodzaak om werk te maken van preventie in en buiten de zorg, maar ook van een samenleving die de weg naar meer duurzaam eten steeds beter weet te vinden. Er zijn weinig grote onderwerpen op de politieke agenda te vinden waarbij voeding, direct of indirect, géén rol speelt van betekenis.

Voor de NVD was dit het jaar waarin we de eerste hoogleraar diëtetiek aanstelden, we eindelijk elkaar weer konden ontmoeten op de NVD Diëtistendagen, van een nieuwe website en van veel gesprekken met zorgverzekeraars over tarieven en innovatie door de zorglijnen heen.

Maar 2021 was vooral het jaar van de nieuwe visie. 1000 diëtisten schreven en dachten mee aan deze nieuwe heldere identiteit van de diëtetiek en van de diëtist. Deze nieuwe visie De diëtist en de diëtetiek in 2030 hebben we als uitgangspunt genomen om plannen te maken.