Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackVoeding en het brein | Kennisdossier
Pit Actief

Voeding en het brein | Kennisdossier

LocatieOnline
Datum1 januari 2050
Prijzen€180 voor NVD-leden / €240 voor niet-leden
StudiebelastingZelfstudie
Accreditatie7 punten
Aanmelden
Afbeelding Voeding en het brein | Kennisdossier

In de huidige benadering van gezondheid is er steeds meer aandacht voor de relatie tussen voeding en het brein. Voor zorgprofessionals is het essentieel om deze relatie te kennen en begrijpen. De invloed van voeding op de structuur, functie en algehele gezondheid van het brein is aanzienlijk en daarom belangrijk.

Voedingskeuzes hebben directe gevolgen voor de beschikbare voedingsstoffen voor de hersenen, waaronder omega 3-vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allen essentieel zijn voor een gezonde hersenfunctie. Wat gebeurt er in het brein bij abnormaal eetgedrag? En wat is het effect van leefstijl op psychiatrische aandoeningen? Het begrijpen van de relatie tussen voeding en het brein is niet alleen relevant binnen de muren van de spreekkamer. Zorgprofessionals kunnen een leidende rol spelen in het voorlichten van de samenleving over gezonde voedingspraktijken en het aanmoedigen van preventieve zorg. Belangrijk hierbij is om het kinderbrein op de juiste manier in te prenten. Verder is er in dit kennisdossier ook aandacht voor de vraag: Hoe proef je met je brein?