Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackKennisdossier Diabetes met angio- en neuropathie
Pit Actief

Kennisdossier Diabetes met angio- en neuropathie

LocatieOnline
Datum1 januari 2025
NiveauPost HBO
Accreditatie10 punten
CertificaatJa
Meld je aan!
Afbeelding Kennisdossier Diabetes met angio- en neuropathie

Online scholing / E-learning.

Diabetes kan schade aan bloedvaten en zenuwen veroorzaken. Deze angio- en neuropathie verslechteren de kwaliteit van leven en leiden tot functieverlies van verschillende orgaansystemen, die nodig zijn om voeding te kopen, koken en consumeren. De voeding en voedingstoestand komen hierdoor in het nauw, zeker bij ouderen kan dit van invloed zijn.

Vaatschade kan bijvoorbeeld resulteren in slechter zien en lopen en in een verminderde nierfunctie. Zenuwschade kan instabiliteit en verlies van gevoel in de vingers tot gevolg hebben. Het heeft ook consequenties voor het zenuwstelsel in het maagdarmkanaal met gastroparese en incontinentie als mogelijke gevolgen. Welk voedingsbeleid vermindert de klachten en draagt bij aan een betere kwaliteit van leven?

Het kennisdossier Diabetes met angio- en neuropathie bestaat uit online presentaties van deskundige sprekers en uit wetenschappelijke (overzichts)artikelen. Je kan deze informatie bestuderen op het moment en de plek die je uitkomen en op elk moment onderbreken of weer starten. Je sluit het kennisdossier af met een toets.

NVD-leden ontvangen €60,- korting op deelname en betalen €180

Meer informatie bij Pit Actief.