Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackHoe leer je cliënten te stoppen met eeuwig lijnen en vrij te worden van eetbuien en emotie-eten?
Mindful Eten

Hoe leer je cliënten te stoppen met eeuwig lijnen en vrij te worden van eetbuien en emotie-eten?

LocatieOnline + 1 fysieke dag
DuurTotaal 5 modules van 1,5 uur (online) en 1 dag training op locatie
Datum30 september 2022
NiveauHBO
AccreditatieIs aangevraagd
CertificaatJa
Meer informatie
Afbeelding Hoe leer je cliënten te stoppen met eeuwig lijnen en vrij te worden van eetbuien en emotie-eten?

Succesvol (eet)gewoonten veranderen en resultaten behouden is lastig. In de begeleiding gaan we vaak (onbewust) mee in de gewoonte van de cliënt om alle focus op het gedrag en op de buitenkant te leggen. Zo faciliteren we ongewild een niet helpend gedragspatroon.
Cliënten ontwikkelen of versterken een dieet-mindset en er verandert niets of weinig aan hun relatie met eten, lichaam en zichzelf. Het emotioneel eetgedrag, eetbuien, extern gericht eetgedrag of onbewust eetgedrag blijft in stand of neemt na verloop van tijd zelfs toe. Om cliënten met een eet- en gewichtsproblemen beter te kunnen begeleiden is meer inzicht in en bewustzijn van de drijfveren en valkuilen die spelen nodig.

In deze training leer je hoe je cliënten begeleidt in het zelf regie nemen over hun eetgedrag. Dit doe je door ze de natuurlijke intelligentie van hun lichaam, hart en geest te leren
aanspreken en erop te leren vertrouwen.