Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Cursussenmisc/arrow-dots-blackGratis basisopleiding hybride dieetbehandeling Evry
NVD Academy

Gratis basisopleiding hybride dieetbehandeling Evry

LocatieOnline
Duur3 lesblokken
Datum16 oktober 2024 - 13 november 2024
DeelnemersEvry gebruikers
PrijzenGratis
AccreditatieIn aanvraag
Inschrijven opleiding 16 oktober - 13 november
Afbeelding Gratis basisopleiding hybride dieetbehandeling Evry

Hybride dieetbehandeling gaat in de toekomst steeds belangrijker worden. Daarom biedt de NVD voor leden gratis een online opleiding aan over hybride dieetbehandeling in de eerstelijnspraktijk. Deze opleiding is bedoeld voor Evry gebruikers.

Wat is hybride dieetbehandeling? 

Hybride dieetbehandeling wil zeggen dat de diëtist het gebruik van vormen van digitale zorg opneemt in de manier waarop zij of hij patiënten begeleidt. Voorheen noemden we dit e-health. Denk hierbij aan het gebruik van beeldbellen en online vragenlijsten. Hybride wil niet zeggen dat je de patiënt alleen nog online ziet: de juiste zorg vindt plaats op de juiste plek. 

De opleiding 

Deze basis opleiding richt zich op het trainen van diëtisten om deze hybride aanpak effectief te gebruiken. Dit doen we door middel van online trainingen. De opleiding omvat 2 lesblokken en 1 coaching sessies, waarbij verschillende aspecten van hybride dieetbehandeling worden behandeld, zoals online aanmelding, communicatie, vragenlijsten, educatie en thuisregistratie. Na voltooiing van de basisopleiding ben je in staat aan de slag te gaan met hybride dieetbehandelingen en kun je je later dit jaar aanmelden voor de verdiepingsopleiding.  

Opleidingsdata en tijden

Dit betreft de basisopleiding. Eind dit jaar kun je je aanmelden voor de verdiepingsopleiding. Bekijk andere opleidingsdata.

Lesonderdelen Start najaar 2024
Moduleblok 1 16 oktober 12:00-14:00u
Moduleblok 230 oktober 12:00 – 14:00u
Coachingsmoment 1 13 november 13:00 – 14:00u

Praktisch 

De opleiding is online, de deelnemers krijgen hiervoor een Teams-link. Alle 3 de onderdelen zijn verplicht.  

De opleiding is voor de eerste 150 aanmeldingen gratis.  

Voor de opleiding wordt accreditatie aangevraagd. 

Voorwaarden voor deelname 

Om deel te kunnen nemen zijn er de volgende voorwaarden: 

  • Je bent lid van de NVD. 
  • Als je deelneemt doe je dit omdat je dit onderdeel van de werkwijze in je praktijk wil maken. Dat betekent ook dat we verwachten dat je de opgedane kennis al tijdens het leertraject gaat inzetten in je dieetbehandeling. Het streven is dat je dit bij minimaal 30 patiënten aanbiedt. Hiervoor hebben we tot 1 okt 2025 de tijd. Dus genoeg tijd om te leren en dit aan te bieden bij patiënten bij wie dit past.  
  • Als je deelneemt moet je een EPD-licentie voor deze functionaliteiten hebben.  Je moet zelf zorgen voor de juiste licentie.  
    Voor Intramed is dat een Intramed Compleet licentie. Onderdeel van de opleiding is dat je begeleid wordt bij de inrichting van deze extra opties.  
  • Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de opleiding is de NVD genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.

Vragen

Vragen? Meer weten? Neem contact op via nvdacademy@nvdietist.nl