Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Artikelenmisc/arrow-dots-blackStudenten Haagse V&D schrijven magazine ‘VergEET’ over ondervoeding bij dementie

Studenten Haagse V&D schrijven magazine ‘VergEET’ over ondervoeding bij dementie

Zaterdag 9 juli 2022

In het tweede jaar van de Haagse opleiding krijgen studenten het vak Magazine Ondervoeding. Ze krijgen daarbij de opdracht een magazine te maken rondom het onderwerp ondervoeding, met een insteek en netwerkpartner naar keuze. Het idee hierachter is dat je pas een artikel over iets kunt schrijven, als je het onderwerp zelf helemaal hebt begrepen. Het maken van een magazine vereist dus, naast creatief inzicht, een stevige portie studie.

Binnen dit vak is het mogelijk om een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en samen te werken met mensen uit het werkveld. De studenten hebben dus zelf veel invloed op hun eindproduct.

HHS-docent Susanne Borst stuurde de drie beste magazines naar de redactie van het NTVD. De redactie koos als winnend magazine VergEET, gemaakt door Ilse Voogt, Esmee de Winter, Mandy Muyrers, Saar Oosterling en Merel de Vaan. Het magazine is geschreven voor Stichting Laurens. “Om de hardwerkende verpleegkundigen, verzorgende en de naaste familie van hun geliefden met dementie, meer te vertellen over ondervoeding”, aldus de makers.

De redactie was unaniem. “De studenten hebben een mooi magazine gemaakt. Daarin hebben ze samengewerkt met Stichting Laurens, en patiënten, professionals en ze hebben naasten geïnterviewd. Dat geeft een heel goed beeld van de problematiek. Het magazine is prettig leesbaar, en de redactie van het magazine geeft leuke praktische tips en recepten. Verder vonden we de vormgeving fris en consistent. Goed gedaan dus! Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!”

Andere studenten schreven onder andere magazines over ARFID en ondervoeding door anorexia.

Bekijk hier het winnende magazine.