Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Agendamisc/arrow-dots-blackKennisnetwerkmiddag 29 februari

Kennisnetwerkmiddag 29 februari

Categorie
Datum29 februari 2024
Tijd15:30 - 19:00 uur
LocatieAmersfoort
Aanmelden
Dit evenement is al geweest.

In 2023 zijn we gestart met een aantal gezamenlijke thema’s om de samenwerking tussen de kennisnetwerken en NVD te versterken. Ben je deelnemer van één van onze kennisnetwerken? Dan ben je uitgenodigd op onze kennisnetwerkmiddagen. Deze eerste interactieve en informele bijeenkomst vindt plaats op 29 februari 2024 van 15.30 tot 19.00 uur in Amersfoort. Let op: er is plaats voor maximaal 2 deelnemers per kennisnetwerk!

Onderwerpen

Tijdens de kennisnetwerkmiddag gaan we in gesprek over verschillende onderwerpen. De volgende onderwerpen staan op de agenda.

Erkenning kennisnetwerken NVD, hoe gaan we verder?

Verdere professionalisering van de beroepsgroep, dat is waar de kennisnetwerken en NVD voor gaan. Eenduidige criteria waarlangs kennisnetwerken erkend worden door de beroepsvereniging dragen daar aan bij. De werkgroep, waar verschillende kennisnetwerken in worden vertegenwoordigd, heeft een voorstel uitgewerkt waarmee eenduidigheid wordt gecreëerd, maar waarmee ook recht wordt gedaan aan de fase en zelfstandigheid van kennisnetwerken. We horen graag jullie gedachten over dit voorstel.

Pilot specifieke deskundigheid

Vanaf april gaan we van start met de pilot specifieke deskundigheid voor obesitas, oncologie en kinderen. In november 2023 zijn jullie meegenomen in de criteria voor specifieke deskundigheid, waarna de projectgroep aan de slag is gegaan met de voorwaarden voor de pilot. De pilot loopt tot eind 2024 en we nemen jullie graag mee in het proces voor aanmelding en beoordeling.

De actualisering van de kennisagenda

Van ruim 300 kennishiaten naar een prioritering van 20. Dat was de doelstelling van de invitational conference op 11 januari jl. Eind februari wordt de nieuwe kennisagenda gepubliceerd en denken we samen na over hoe verder. Welke kansen liggen er en waar hebben jullie behoefte aan.

De ontwikkeling van kwaliteitscriteria 2025-2030

De nieuwe set aan kwaliteitscriteria 2025-2030 in zo goed als af. In deze set is ruimte voor nieuwe activiteiten zoals interprofessionele samenwerking en het ontwikkelen van nieuw zorgaanbod en wordt goed gekeken welke activiteiten we juist willen stimuleren vanuit de beroepsgroep.

Digitalisering van zorg

E-health, gegevensuitwisseling, dataverzameling, implementatie richtlijn dossiervoering en een innovatieconsortium. Dit zijn een aantal onderwerpen vallend onder het thema Digitalisering van zorg. Wat komt er in 2024 op de beroepsgroep af en hoe werken we daarin met elkaar samen?

Meld je nu aan!

Kom je ook 29 februari? Er mogen maximaal 2 deelnemers per kennisnetwerk deelnemen. Het is aan jullie als netwerk wie jullie afvaardigen. Meld je aan bij bureau@nvdietist.nl o.v.v. ‘aanmelding netwerkmiddag 29 februari’. Vermeld in je mail de volgende informatie: naam, KP-nummer, NVD-lidnummer en naam van het netwerk. Kun je na aanmelding toch niet? Meld je dan even af, zodat we ruimte hebben in de zaal.

Locatie en tijd

Vanaf 15.30uur ben je welkom in het Huis voor Gezondheid, Stationsplein 127 Amersfoort. Voor een buffet wordt gezorgd. Om 19.00 uur sluiten we af.

Bewijs van deelname

Na de bijeenkomst ontvang je digitaal een bewijs van deelname voor 2,5 KP punten.